Over Boy

boy7Als kleine jongen van acht was Boy al bezig om journalist te worden. Toen hij op zijn zestiende eindelijk voor de lokale Renkumse krant Hoog en Laag mocht werken, sprong hij dan ook een gat in de lucht.

spreadNa zes jaar freelance sportverslaggeving voor nieuwsbladen Hoog en Laag, Veenendaalse Krant en Ede Stad studeerde Boy in 2010 af aan de opleiding journalistiek op de Christelijke Hogeschool Ede (CHE). Hij specialiseerde zich daar in de richting radio en televisie zodat hij op zoveel mogelijk fronten actief kon blijven in de journalistiek.
Erken

Een week na zijn afstuderen kon hij aan de slag voor het kleinste dagblad van Nederland, de Barneveldse Krant. Hij schreef de afgelopen jaren over politiek, sport en lokaal nieuws, maar stortte zich ook op de achtergronden.

Sinds 2011 combineert Boy zijn functie in Barneveld met werkzaamheden voor Ede Stad, dé lokale krant van Ede. Ook zijn ‘oude liefde’ video liet Boy niet in de steek. Voor het multimediale sportproject ´Finaleweken´ won hij de interne BDU-prijs en kreeg hij een eervolle vermelding bij de landelijke NNP-prijs.
Later won hij de Lokale Nieuws Media-prijs nogmaals voor zijn videoproject ´Vlinders in Veller´ waarin hij de verhuizing van twee vrouwen met een verstandelijke beperking gedurende negen maanden volgde.

Vanaf juni 2013 is hij werkzaam voor een cluster dat onder meer kranten maakt voor de regio Ede, Wageningen, Veenendaal, Doorn en Scherpenzeel. Boy zoekt altijd uitdagingen en probeert op journalistiek en zakelijk niveau zo breed mogelijk te blijven acteren. Maak kennis en ontdek zijn mogelijkheden!